Nauczysz się:
- sporządzać potrawy i napoje zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,
- obsługiwać nowoczesny sprzęt gastronomiczny,
- organizować i przygotowywać różnorodne imprezy okolicznościowe np. wesela, bankiety,
- prawidłowo i estetycznie podawać dania,
- projektować i aranżować wnętrza sal konsumpcyjnych,
- kultury obsługi konsumenta.
Innowacja – BLOGER KULINARNY NOWOŚĆ
Będziesz mógł również:
- zdobyć umiejętności w zakresie fotografii kulinarnej, kręcenia i montażu filmów,
- nauczyć się prowadzenia bloga kulinarnego,
- poznać nowoczesne podejście do zdrowego i racjonalnego żywienia oraz jego korelację z aktywnością fizyczną. Przewidujemy wprowadzić w ramach innowacji dodatkowe pracownie : fotografii kulinarnej, nagrywania i obróbki filmów, dietetyki oraz zajęcia Jogi.
Ważne jest, aby absolwent w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych był wyposażony w cenne dodatkowe kompetencje dające możliwości dotarcia do klienta za pośrednictwem tak aktualnie popularnych mediów ze swoją ofertą w atrakcyjny, profesjonalny i nietuzinkowy sposób pozwalający na wyróżnienie go wśród innych podobnych.
Zajęcia odbywają się:
- w nowych, w pełni wyposażonych pracowniach gastronomicznych,
- w ramach innowacji – zajęcia w pracowniach: fotografii kulinarnej, nagrywania i obróbki filmów, dietetyki – zajęcia jogi,
- w czasie praktyki zawodowej w restauracjach w kraju i zagranicą oraz podczas dodatkowych kursów.
Po ukończeniu nauki możesz podjąć pracę w:
- restauracjach,
- barach,
- kawiarniach
- hotelach, na promach i statkach,
- we własnym lokalu gastronomicznym.