W marcu w bibliotece powstała minirestauracja, w której można było degustować książki. Chętni przetestowali niezwykłe dania, wybrane do degustacji ze względu na wielką popularność. W menu znalazły się książki z różnych gatunków bestsellerowych publikacji. Młodzi koneserzy zachwycali się najczęściej dramatami ludzkimi w różnej odsłonie jak „Powód by oddychać” Rebeki Donovan. Wśród najpopularniejszych dań młodych testerów znalazły się „Gwiazd naszych wina” Johna Greena i „My, dzieci z dworca ZOO”. Pozostali wybierali ostre smaki horrorów i thrillerów, najapetyczniejszy był Stephen King. Wielu uczestników dawało pięć gwiazdek przygodówkom takim jak „Igrzyska śmierci” Suzanne Collins i „Był sobie pies” W. Bruce Camerona. Degustacja książek zachęciła też do wzięcia dań na wynos. I o to chodziło. W zabawie uczestniczyły 243 osoby z 18 klas (3tl-24, 1ta-17, 3tct-14, 4tl-14, 4tmt-6, 3te-13, 4ta-5, 1tpc-2, 2te-27, 3pam-1, 2trb-25, 1tl-16, 1te-12, 2tcg-3, 2tl-9, 2tml-11, 3trm-14, 1td-20).
Obsługa kuchni i restauracji: Wioleta Mrowczyk